Avsked och fina kvitton

Förra veckan tog jag avsked av en vän och körmedlem som tappert kämpat i flera år mot spridd bröstcancer. Under mitt år som föräldraledig med mitt andra barn var hon en av dem personer som gav mig perspektiv på tillvaron,
hon skänkte så mycket glädje genom sin fina och tänkvärda blogg Spenatmamman spekulerar.
En vacker vinterdag med stilla snöfall blev en dag fylld av tårar men också sång, ljus och värme. Tillsammans med några medlemmar ur kören sjöng jag två av de sånger vid begravningen som vi vet att Kajsa tyckte mycket om. 

Nu hoppas jag att du Kajsa har det bra - vartän du nu är.
Tack för alla sångstunder, för New York-tipsen, för att du lyssnat och läst,
för att du delat med dig av ditt liv. Nu ska jag fortsätta göra det du önskade;
jag ska leva för dig med.

Foto: Arto Kalliorinne
Foto: Arto Kalliorinne

Under helgen som gick gjorde jag årets julkonsert tillsammans med min kör i samarbete med orkestern Gnesta Musiksällskap. En hel del julsånger avverkades såklart men också annat som vi arbetet med under hösten. Vi kände oss fantastiskt nöjda efteråt och det gjorde också Sörmlands Nyheters recencent som tyckte att det var "en lagom dos jul". 

Och så kul det är att få vara med och lyfta fram nya sångstjärnor -
Anna Ericsson och Anna Sjögren (som frontar på bilden ovan) rev loss konsertens varmaste och längsta applåd när de framförde Himlen i min famn tillsammans med kör och orkester.

Något annat som ligger i pipeline är arbetet med min trio Irmelins nya platta - North Sea Stories. Lyssnar just nu på råmixar, antecknar, suddar, antecknar igen, tycker att en del saker låter konstigt för att i nästa stund låta bra...
Ett krävande och stundtals helt omöjligt arbete men jag ser ändå fram emot slutmixen i Göteborg om en vecka. Det kommer att bli fint!

För några veckor sedan var jag i Nyköping och tog emot Sörmlands Landstings kulturstipendie 2012. En mycket fint ordnad tillställning i Tingshuset med fördrinksmingel och trerätters-middag. Väldigt trevligt att träffa de andra stipendiaterna och de människor som arbetar med kultur inom landstinget. 

Jag känner mig tacksam och stolt över att få utmärkelsen och att det arbete jag gör för kulturen i Gnesta och Sörmland synliggörs och uppskattas.
Ibland, när motvinden blåser som värst, när kulturklimatet i Sverige känns iskallt och inget går som jag vill, blir jag stärkt av de konkreta kvitton som hänger på väggen i mitt arbetsrum som viskar - "heja dig, kör hårt, lev livet!"

 

Och igår fick jag en smärre chock när jag fick veta att ännu ett stipendium kommer att landa hos mig, denna gång från Konstnärsnämnden. 

Tack till alla er som tror på mig. Nu ska jag gå ut i snöstormen och leva!

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln