Om Karin

Med sin självklara scennärvaro och varma utstrålning ger Karin konserter och framträdanden dels helt solo men också ihop med sina fasta grupper, vid tillfälliga projekt eller i mer omfattande produktioner. Med en gedigen utbildning från Kungliga Musikhögskolan och många års branscherfarenhet har Karin utvecklat en bred musikalisk plattform som spänner över flera genrer.

Karin har bl a framfört solistisk kulning vid Polarprisgalan, Right Livelihood Award, Dalhalla, Vinterträdgården Grand Hotell Stockholm och sjungit vid ceremonier i Stadshuset Blå Hallen och Kungliga Tennishallen. Hon har spelat teater med Teater i Haga, medverkat i SVT, TV4 och Sveriges Radio samt turnerat i Sverige och internationellt, bl. a i Taiwan, Japan, USA, Tyskland och Schweiz.

Karin har framträtt tillsammans med flertalet orkestrar och ensembler och sjungit allt från schlagers till nykomponerad konstmusik. På scen är Karin van att improvisera både i presentation och sång/musik men hon arbetar också med fasta manus och agerande talroller.


Karin solokulning vid utomhuskonsert i Schweiziska alperna >>
Karin kular tillsammans med Maria Misgeld >>
 

kurser & undervisning

Karin är flitigt anlitad av körer och sångensembler som önskar utveckla den vokala folkliga sången och repertoaren. Hon gör både kortare workshop och mer omfattande projekt och arbetar både med professionella utövare samt amatörer.
Hon använder gehörsundervisning som grund och skräddarsyr kursupplägg efter önskemål.
I mån av tid ger även Karin enskilda sånglektioner till privatpersoner. 
Kontakta gärna Karin för mer info >>

Ex. på tidigare samarbetspartners:
Adolf Fredriks flickkör
Kungliga Musikhögskolan Stockholm
Körstämman Skinnskatteberg
Estonian Academy of Music & Theatre, Tallinn
Scottish Storytelling Centre, Edinburgh
Sofia Församling, Stockholm
Gryts församling, Björnlunda
Gnesta Revysällskap
Folkmusikinstitutet Kottby, Helsingfors
Hälsinge Låtverkstad
Låtläger Sörmland
Europaskolan, Strängnäs
Skapande Skola, div. skolor
Hornstämman, Dunker, Malmköping
Gnestastämman
Oxelösunds Kulturskola
Vallentuna Kulturskola
Stiernhööksgymnasiet, Rättvik
 

bröllop & vigsel

Karin anlitas flitigt i bröllopssammanhang, främst som sångerska under vigselakten men även som underhållning före, under och efter middagen. Karins breda repertoar täcker in många av de älskade sångerna som är passande till vigsel och naturligtvis har hon också många folksånger som kanske är mindre kända för allmänheten. Karin sjunger a capella eller ackompanjerar sig själv på piano, gitarr, mandolin eller autoharp. Önskas mer utstuderat ackompanjemang  samarbetar hon gärna med någon/några av sina kollegor.

Kontakta gärna Karin för mer info >>