Boosta till inspiration

Så spännande att tänka på detta med inspiration. Hur uppstår inspiration? För mig handlar det mest om att ha ett öppet sinne och vara närvarande. Då kan jag finna inspiration i nästan vad som helst. Men det finns vissa saker som hjälper mig på traven, speciellt när jag är hemma och inte har något flyt. När lust och ork tryter och jag inte kommer någonstans. Då har jag ett gäng konkreta saker att ta till, att fokusera och ta fasta på. Boosta mig själv till inspiration helt enkelt.
 

Senaste halvåret har jag börjat sätta tunna silverringar strax nedanför mina fingertoppar. Jag kallar dem närvaro-ringar, ett begrepp jag hittat på själv, för de hjälper mig att vara närvarande och behålla koncentrationen när jag behöver det. Dem känns tydligare än vanliga ringar som träs på ända ner till där handflatan tar vid. Mer prisvärt och hälsosamt än t ex snus som jag brukade tidigare... Inte bra. Närvaroringar-snus, 1-0!
 

Jag älskar att omge mig av små, vackra saker. Det förhöjer liksom mina dagar. Att fixa en kopp kaffe och lägga upp några äppelbitar på ett vackert litet porslinsfat. Piffa till på enkelt sätt. Det gör i alla fall mig mer närvarande, jag blir mer uppmärksam på detaljer som väcker känslor och hjälper mig framåt.

Använder också gärna lammskinn till att skapa alla möjliga slags fokus - värme, struktur, tröst, nostalgi. Jag är uppväxt med lamm-och fårskinn nära till hands, för mig skapar det en känsla av trygghet. En trygghet att våga kasta mig ut, inte värdera utan bara göra.

Summa summarum. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg som fick rubriken ”Inspiration”. Där tar jag upp bl a att det aldrig är lätt att medvetet leta inspiration - för då tar man på sig de kritiska glasögonen och börjar värdera. Men det är samtidigt häftigt att kunna kicka igång sig själv, hitta ett kreativt flöde och verkligen gå in i skapandet av det man vill åstadkomma. Jag tänker att det är möjligt - med små medel. Fint att kunna hjälpa sig själv på traven.
Tjing!
 
Etiketter: tips våga inspiration

Kommentera gärna: