Sommartid - Dalatid

Senaste dagarna har för min del inneburit skön förening av nytta och nöje.
På grönbete i Västbjörka, Dalarna, där jag växte upp. Kollar in svunna tiders lek- och brottsplatser, badar, solar, sjunger och låter tankarna vandra fritt.

På väg mot bästa loppisen i byn med Iris. Och som vi fyndade! Väska, helikoptrar, udda små blommiga fat, en gigantisk hög gamla vykort och en gräddsnipa modell tjusig. 

På besök hos Eva Rune i hennes mycket trevliga hus i Övertänger, strax norr om Enviken. Sjöutsikt och timrade knutar, god skogsdoft. Prepp inför konsert med Irmelin i Svärdsjö kyrka.

I väntan på att bli insläppta i kyrkan fångade jag en svala på bild!
Konserten gick bra, underbar akustik och fin publik. Bilturen hem med Maria var gudomlig, blånande berg och vidsträckta skogar. Raggarbilar till tusen när vi kom till Rättvik - Classic Car Week is in da town.

Vid min morfars båthus i Vikarbyn. Pappa och Hilding beundrar utsiken och begrundar badtempen. Vackraste vyn, finaste pojkarna.

För att rikitgt tanka på med Dala-bränsle drog vi till Nusnäs. Jag tittade hästarna djupt i ögonen medan andra i familjen glatt provsatt. Var väldigt inne på att köpa mig ett par träskor men av någon konstig anledning var storlek 39 slut i den modell jag ville ha. Har inte de japanska turisterna mindre fötter än så? Eller är det tyskarna?
Jag ber snällt till jultomten istället. Det var 31 år sedan jag klev runt i ett par trätofflor från Nusnäs. Känner starkt att det är dags igen.

Passar på att blunda lite. Ha lite småtråkigt. Jobba på fräknarna. Snart drar allt igång igen och jag är laddad. Det känns bra!

Etiketter: resa irmelin sång dalarna

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln