32 timmar i Schweiz

Ibland när jag gör konserter i andra länder är det som att jag aldrig får tillfälle att landa på riktigt. Många restimmar, soundcheck, konsert, sova några timmar och sen hemresa. Gågna helgen tillbringade jag med mina Irmelinkollegor i Basel, Schweiz. Vi var inbjudna av Stimmen Festival att göra en konsert i Augusta Raurica, ett kärt återseende av amfiteatern som vi gjorde föreställningar vid i september 2012.
32 timmar hade vi alltså att spendera. Och som vi utnyttjade tiden! Med oss på resan hade vi nämligen våra respektive döttrar - Signe, Vera och Iris - vilket bidrog till att vi fördelade tiden mellan både arbete och nöje. 

Min dotter, Iris 8 år, gick verkligen all-in för resan och gjorde upp ett digert schema inför avfärden. När vi väl var på plats i Schweiz var det liksom bara att hänga med i svängarna. Det kändes fantastiskt fint att ha Iris vid min sida, närvaron blir på ett annat sätt när man får uppleva allt genom sitt barn. Alla saker som hör till en konsertresa/turné blir så påtagliga, jag blev verkilgen påmind om hur speciellt det är. Och bra att min Iris får chans att uppleva hur jag kan ha det när jag arbetar.

Förväntansfull Iris inför flygstart...

När vi landat i Zürich vid lunchtid blev vi upplockade av en tjej från festivalen. Minibuss utan AC i 30-gradig värme = bastubuss!

Bild från sept-2012
Bild från sept-2012

Vackra Augusta Raurica - dagens konsertplats.

Bild lånad från https://www.facebook.com/stimmenfestival?fref=ts
Bild lånad från https://www.facebook.com/stimmenfestival?fref=ts

Piff inför konsert. Dagens loge var ett litet tält i ett större tält, fint ordnat med gästhårspray och diverse faciliteter.

Foto: Signe Misgeld
Foto: Signe Misgeld

Vi gjorde vår konsert i solnedgången inför ett fullsatt publikhav som lyssande innerligt och gav varma applåder. Lycka!

Kvällens andra akt var den sardinska kvintetten Cuncordu e Tenore de Orosei.
En fin kontrast till Irmelins nordiska ljus - strävt, starkt och mustigt. Vi gjorde ett gemensamt finalnummer tillsammans med Cuncordu där vi kombinerade deras Divina Consoladora med den svenska koralen Nu vilar hela jorden

Bild lånad från https://www.facebook.com/stimmenfestival?fref=ts
Bild lånad från https://www.facebook.com/stimmenfestival?fref=ts

Cuncordu e Tenore de Orosei

Tillbaka på vårt hotell strax efter midnatt. Trötta men mycket glada.

Några timmar senare var det dags för frukost. Vi hade det kul även då, Maria skrattade så tårarna trillade!

Bild lånad från http://www.aquabasilea.ch/en/index.php
Bild lånad från http://www.aquabasilea.ch/en/index.php

Någon sovmorgon blev det alltså inte eftersom vi skulle avrunda med att åka i dessa vilda kanor. Bor man granne med Aqua Basilea har man inget val.
För mig var det bara att släppa kontrollbehovet och kasta mig ut. Den blåa var värst, den störtade hiskeligt brant nedåt vid ett flertal tillfällen, wiiiihaaa!

Efter en fantastisk konsertupplevelse, några få timmars sömn och fem timmars hejdlöst badande, for vi hemåt igen. Vi landade på Arlanda efter midnatt och en trött Irmelinare och en Iris drog sina rullväskor ut till bilparkeringen. En av oss  slocknade omgående i baksätet. Den andra styrde limousinen mot Gnesta och med fin musik i bilhögtalarna och ett kaffestopp på Statoil nådde vi Smesta vid 02.30. 
Lugnet, tystnaden och fåglarna vittnade om att en ny dag var på väg att gry.

Irmelin återvänder till Schweiz i juni 2014. Då ska vi göra konserter i Toggenburg och Klangweldt Festival. Det blir grejer det!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln