Vad har hänt? Tillbakablick nr. 5!

Northern Streams Festival, Skottland - april 2013

Dagen innan det var dags för Irmelin att bege sig till Skottland firade vi vår skivrelease med en konsert Hemma hos Izzy på Folklorecentrum i Stockholm. 
Fullsatt intill sista pall och en magisk, tät stämning bredde ut sig. Finaste uppladdningen inför Skottland!

Galet tidig morgon, jag var uppe innan tuppen och for iväg mot Arlanda redan vid 04 på morgonen. Det kostar på att gå upp i vargtimman men när jag väl satte mig i bilen med en termoskopp kaffe och fin musik strömmande ur radion så kände jag att livet lekte på rätt bra ändå.
Och på Arlanda väntade mina bästa Irmelintjejer, vi åt frukost tillsammans och hängde lite med New Tide Orquesta som var på väg till festivalgig i Polen.

Vi flög via Frankfurt och det gjorde även vårt bagage men när vi bytte plan följde inte väskorna med... När vi landade i Edinburgh blev det till att försöka ta reda på hur väskorna skulle kunna hitta tillbaka till oss. Klurigt, den skotska dialekten är ju liksom inte att leka med i vissa fall...

Foto: Maria Misgeld
Foto: Maria Misgeld

Med förhoppningar om att väskorna skulle anlända till stället vi skulle ha konsert på senare under kvällen tog vi en flygbuss in till stan och checkade in på vårt hotell.

Helt okej hotell, tämligen nyrenoverat badrum. Jag kunde dock inte låta bli att föundras över lösningarna för dusch och handfat. Varför krångla till det så?!
 

Konsertdags! Innan vi gick upp spelade Rona Wilkie and Marit Fält; Sverige möter Skottland, sång, fiol och mandola, svängigt och medryckande.
Vi väntade och väntade på våra försvunna väskor men de dök inte upp så vi gjorde scenentré i samma outfits som vi hade haft hela långa dagen (i mitt fall sedan 04.00), trashgig med andra ord! Men sångerna satt där de skulle och publiken gav oss sin kärlek trots vår avsaknad av den normala Irmelin-piffigheten.

När vi gick av scenen hade väskorna anlänt, yeah! 

Lördagsmorgonen bjöd på klarblåhimmel och skön promenad till Storytellingcenter där vi höll två olika workshops; en för barn och en med fokus på flerstämmig sång. Entusiastiska och sångglada deltagare, timmarna rusade iväg.

Efter avslutade workshops inmundigade vi den obligatoriska fish and chipsen - på rätt ställe denna gång, förra året hamnade vi på ett rikigt sunkigt hak. Anrättningen var en fröjd för både öga och gom och på snygg tallrik dessutom.

Sen gick vi på konsert. En helkväll med tre olika akter. Största behållningen var fantastiska duon Hal & Nikolaj - titta in på deras hemsida, lyssna och njut!
En av mina mest maxade konsertupplevelser någonsin, glädjetårarna flödade, musik när den är som allra bäst. Lekfullt, innerligt, charmigt och så bländande vackert. Lycka. Total lycka.

Bakom varje arrangerad festival finns eldsjälar och Northern Streams Festival är inget undantag. Clare Button är en riktig klippa, hon är den personen jag har haft som bokningskontakt, ett yrväder med fantastisk förmåga att arrangera och inspirera. Fiona Campbell är inte bara festivalgeneral utan också en utmärkt guide, hon har alltid något intressant att berätta. Conal Anderson är en ängel, ständigt leende, alltid redo att svara på frågor, för honom finns inga problem. Tusen tack Northern Streams för att vi fick gästa er återigen!

Vi vandrade ut i den Edinburghska natten. Kyliga, riktigt isande vindare tog tag i oss men efter all musikeufori kände vi oss ändå varma. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln