Vad har hänt? Tillbakablick nr. 4!

Turné med IRMELIN i Finland - april 2013

En resa börjar alltid med någon form av packning. Om det är någon månad på året som är extra svårpackad så är det april. Vädret kan vara både varmt, kallt, regnigt, snöigt - alla sorter! Jag gick på min granne Gunillas råd och packade mest varma kläder, vilket visade sig vara ett smart drag.

Jag och Maria flög ut från Arlanda och ovan molnen skiner som bekant alltid solen, vacker och strålande. På flygplatsen i Helsingfors mötte vi upp Eva som reste från Göteborg, gött att vara samlade. För tredje året i rad var det dags för Irmelin att sjunga i Helsingfors med omnejd OCH släppa nya skivan North Sea Stories.

Taxifärden mot hotellet var grå, grå och grå.

När vi checkat in på hotell AVA började det snöa, stora lapphandskar singlande ner över lärkträden. Mitt rum var städat och ordnat i typ två minuter sen såg det ut som en orkan dragit fram... Maria packade snabbt upp sin platta vän och började planera. Vi turas om att var turnéledare och denna gång var det Marias tur.

Första kvällen hade vi kurs vid Kottby kulturhus. Nya och gamla vänner dök upp och vi sjöng oss igenom många timmar. 

Några timmars ledighet och vi tog spårvagnen in till stadskärnan. Himlen var allt annat än grå och vi strosade runt och upptäckte Helsingfors. Lyxigt med lite fritid tillsammans, det är vi inte bortskämda med.

Kloka ord, stadspuls och, såklart, Marimekko.

Maria lotsade oss till ett fantastiskt lunch-hak, ekologisk mat med skön twist. Ett äkta Irmelin-ställe, helt perfekt.

Så var det dags för skivsläpp i vackra Bragesalen på Kaserngatan. Men någon skiva hade vi inte med oss - nej, den blev försenad från tryckeriet så vi fick lösa det hela provisoriskt och ta upp skivbeställningar från publiken. Fungerade bra det med. Men att ha release utan skiva, nej tack. Konserten gick dock strålande, fullsatt salong och fint efterhäng, sing-a-round med publiken.

Tillbaka på hotellet efter konserten praktiserade jag turnélivets baksida: tvätta scenkläder i sophink! Man tager vad man haver :)

Jag tog mig en powernap innan konserten i Koskela kyrka - kändes extra viktigt att vara alert eftersom skivan hade anlänt, dags för release på riktigt alltså!

På väg in i Koskela kirkko.

Träinredning och mycket fin akustik.

Allt ljus på vår efterlängtade skiva!

Liten releasebaluns efter Koskelakonserten hemma hos finaste Viveca.

Eftersom vi tillbringat en del tid i Helsingfors under de senaste åren har vi hittat några ställen vi gärna återvänder till. Ravintola Allotria är ett sådant. Snygg inredning, god mat och trevlig personal. 2012 gjorde vi även en konsert här, scenen är längst bak i bilden.

Topp-poäng!

Under vår vecka i Finland inledde vi även ett samarbete med den finska kvartetten Suden Aika. Tanken är att det ska mynna ut i en gemensam turné runt om i norden. Här är vi i Åbo och delar en eftermiddagskonsert. 

Efter en riktigt sprängfylld vecka avslutade vi turnén i vintervackra Borgå.

Konsert på Onni Hotel & Restaurant...

...under de tjusiga kristallkronorna.

Suden Aika in action -  www.sudenaika.com

Härnäst drar jag till Skottland!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln