Midsommar 2013

Riddarholmskyrkan i Stockholm - den kanske ser lite vrång och spetsig ut men kommer man närmare, kliver in och tittar runt så omhuldas man av ljus och historiska vingslag. Här har det hänt många spännande saker och här firade jag min midsommar 2013 med konserter tillsammans med Irmelin både på självaste midsommaraftonen och midsommardagen.

Eva spanade in Naturbageriet Sattva som ligger ett stenkast från kyrkan. Vi laddade med kaffe och små, vita, veganska kokos-stjärnor som smakade himmelskt. Väl värt ett (eller flera!) besök, Stora Nygatan 6.

Eva iklädd den ultimata midsommarklänningen och Maria hade dagen till ära nya hopp-i-lätt-skor, dvs. skor som man lätt bara kan hoppa i och vandra iväg. Jag hade såklart också kläder och skor på mig men de fastnade inte på bild :)
Efter en stunds uppdaterande om kläder, skor och hårblommor klev vi in i kyrkan. Fotografering var förbjudet inne i kyrkorummet...

...men dagarnas backstageutrymme fångades i alla fall. Maria pysslar med te-kokning och Eva grejar med telefonen. 

Foto: Karin Levelius
Foto: Karin Levelius

Konserterna gick bra! På midsommaraftonen var alla stolar i hela kyrkan upptagna och under lördagens gudtjänst som vi medverkade vid var det också gott om åhörare. 
Gudtjänsten var fantastiskt fin. För mig känns ofta kyrkliga tillställningar stela och tillrättalagda men denna andakt leddes av hovpredikanten Erland Ros som verkligen fångade upp oss alla. Kloka, tänkvärda ord, en sann berättare - självklar och direkt.

Mindre bra, för min del, gick det under söndagens konsert i Ingarö kyrka. 
Det gick inte alls. Min förkylning hade tagit ett fast grepp om mina stämband och Maria och Eva fick genomföra konserten på duo. Själv låg jag hemma på soffan och sörjde. Det gör jag när jag inte får sjunga. En riktigt egoistisk tycka-synd-om-mig-själv dag hade jag igår. Och den fortsätter även idag.
Just nu var det meningen att jag skulle vara här:

Skäggesta vandrarhem, Åkers Styckebruk.
Låtläger Sörmland drar igång i dag, en av mina favoritveckor på hela året, veckan som jag också är en av arrangörerna till. Ett stort gäng ungdomar samlas för att spela, sjunga, dansa och insupa ljuvlig folkmusik. Och här sitter jag och är febrig, snorig, hostig, öronvärkig, ont-i-huvig och min röst är helt väck. Jag ÄR bitter!

I detta vackra rum vill jag sjunga!

Denna lilla buddha-nisse står och väntar på mig i mitt rum...

Och så vill jag sitta bredvid bästa Barbro på ljugarsoffan med det finaste medaljongmönstret och fara med osanningar och skvaller och dricka te!

Nu ber jag till de högre makterna om att min förkylning ska vika hädan så jag kan bege mig till Skäggesta. Det är liksom där det händer just nu, det är där jag vill vara...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln