Vad har hänt? Tillbakablick nr. 3!

Sveriges eller världens - kanske till och med universums vackraste loge finns enligt min mening på Skottvångs Grufva. Där har jag haft äran att tillbringa många timmar vid konserttillfällen men frågan är om inte den trevligaste stunden var den 9 mars detta år (bilden ovan från ett tidigare tillfälle). Skottvång arrangerade sin alternativa melodifestival och jag tog chansen att lufta stämbanden och mina något stela pianofingrar...

Skottvång i vinterskrud men ändå med en skön känsla om att våren lurar bakom knuten. 

Efter soundcheck var det dags för piff och min närmaste granne var Niclas Zander som slog på riktigt stort och fick sin make-up lagd av Emma. 

Schysst logehäng, trevliga människor och rackarns god mat, fin uppladdning med andra ord.

Showtime!
En urusel bild på publiken men det viktigaste framgår - det var fullsatt och festligt!

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

Björne Kvarnmalm var kvällens konferencier och guidade oss alla genom kvällen med både intervjuer av medverkande och Skottvångs anekdoter.

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

En av mina favoriter under kvällen var Edvin Bergenfalk, ung och lovande med en helt makalöst personlig röst. Ödmjukt men ändå kraftfullt. Mycket njutbart.

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

Min andra favvo - Maria Axelsson - sjöng en sprillans ny låt om sin kärlek till Skottvångs Gruva. Tur att jag redan gjort mitt nummer när hon gick upp och sjöng, båda mina ögon blev fyllda och översvämmade av tårar...

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

Niclas Zander - en annan favorit, kommentarer överflödiga!

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

De som tog hem glasbucklan var detta svängiga gäng - Paraden. Det gick liksom inte att värja sig, total spelglädje och utomordentligt snygga sång- och instrumentstämmor.

Foto: Anna Ericsson
Foto: Anna Ericsson

Vad hade jag för mig då? Jo, jag vände ryggen (eller i alla fall sidan) åt publiken och rev av den egenkomponerade, bitterljuva balladen Kom och ta min hand.
Rätt annorlunda mot vad jag nuförtiden brukar pyssla med. En nostalgitripp tillbaka till Hällebergsvägen 8 i Rättvik där jag satt och klinkade på pianot och sjöng dagarna i ända. 
Tjuvlyssna gärna nedan, zoom-inspelning, piano & sång, rakt upp och ner!

Foto: Tobias Ericson
Foto: Tobias Ericson

Vilken kväll det blev! En fin variation av musik, många olika stilar och uttryck. Kalasfint arrangerat, som alltid när det är Maria & Janne med crew som står vid spakarna.

Tack Tobias Ericson för att jag fick låna fina bilder av dig!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln