Därför är varje dag min lördag

Den var nog mer år det gräs-gröna hållet men ser jag en nyans av grönt i en träningsoverall så signalerar den "Varje dag är min lördag"!
Den var nog mer år det gräs-gröna hållet men ser jag en nyans av grönt i en träningsoverall så signalerar den "Varje dag är min lördag"!

 

För många år sedan när jag bodde i Falun och gick estetprogrammet vid Harladsboskolan var jag och mina vänner flitiga gatumusikanter. Året runt spelade vi runt om i stan, var det för kallt gick vi in i något av köpcentrumen och lirade. Hade man tur blev man bjuden på kaffe av någon bussig caféägare och Ove Stridh på Sparbanken var en ständigt återkommande och tacksam åhörare som uppmuntrade oss till att fortsätta med vårt spontana spel.

 

Jag minns speciellt en gång, tror det var en Valborgsmässoafton. Timman var sen eller tidig beroende på hur man ser det. Vi stod i ena hörnet av stora torget där det eldades i en tunna och vi fick lite värme till våra frusna fingrar.
Jag och Petra spelade på våra fioler och sjöng, lyssnade andäktigt gjorde ett gäng A-lagare. Emellan två låtar kommer det fram en man och erbjuder en sup, vi avböjer för vi vet inte riktigt vad som finns i hans flaska. Då utbrister han: "Ja, ni vet tjejer; varje dag är min lördag!"


Detta uttryck har stannat kvar med mig genom åren. För mig blev betydelsen en annan än att det är okej att dricka alkohol precis när som helst. Lördagar är nog favoritdag för många människor. Lata lördagar med vetskapen om att dagen efter också är en ledig dag. 

Eftersom jag ofta arbetar på helger har den där förälskelsen i lördagar lagt sig och jag tänker istället att varje dag är min lördag, alla dagar är eller kan få vara favoritdagar. Jag vill göra varje dag till min lördag - varje dag ska få vara speciell och ha en innebörd. Varje dag jag vandrar och verkar här på jorden är viktig. Det handlar inte om att gå omkring och vara ständigt lycklig utan om att leva livet fullt ut, med alla toppar och dalar som kommer och går.

 

Tack till dig, du som uppmärksamt lyssnade till min musik iklädd en grön träningsoverall, erbjöd mig att smaka på det lilla du hade i flaskan din och gav mig några viktiga ledord.

Du kommer antagligen aldrig läsa det här men jag tänker på dig ofta, du är en av mina ledstjärnor.

Etiketter: drömmar citat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln