I denna ljuva påskatid

Nu är påsken här. En av mina favorithelger. I år stannar min värld upp en stund och ger mig några dagars andrum. Dagar att spendera med familjen, förhoppningsvis lite sol, ljumma vindar och chans att njuta av uteliv och natur. Den där väderprognosen som utlovar regn och snö tror jag inte på, nej - den kan fara och flyga. 

 

Idag har jag gjort Gnesta tillsammans med min son. Vi avverkade bokhandeln, medborgarkontoret, apoteket, Hemköp och som kronan på verket fick jag visa min legetimation när jag inhandlade några väl valda flaskor vin på Systembolaget. Trots att jag för dagen kände mig som en riktigt sliten småbarnsmorsa tyckte kvinnan i kassan att jag såg någorlunda ung ut - jag tackar och bockar, det tillförde min dag en känsla av ungdomlighet och fräschör!

 

Under vår promenad genom Gnesta dök det plötsligt upp ett fyrspann - fyra ståtliga hästar travade längs Västra Storgatan, lämnade lite spill vid trafikljusen och svängde in på pendeltågsstationen. Jag passade på ett föreviga den fantastiska vyn; pendeltåget som möter de ursprungliga hästkrafterna.

Livet på landet!
Livet på landet!

Gnesta är verkligen en pärla när det gäller närheten till stadsliv kontra landsbygd, allt finns inom räckhåll. 

Ibland, när mitt arbetsliv snurrar lite mer än vanligt kan jag känna att alla resor hit och dit tar väl mycket på krafterna. Men det är alltid skönt att komma hem till lugnet på landet. Mitt hus är min borg och den där timmen eller timmarna på tåget eller i bilen, tidiga mornar som sena kvällar, fylls för det mesta med underbar musik som väcker tankar, nya idéer och ger tid till att varva ner. Och i och med mitt valda frilansliv skulle jag resa och pendla vartän i världen jag slog ner mina bopålar. 

Kärleken som drabbade mig i januari för 10 år sedan förde mig till Gnesta och det är jag så tacksam för!

Etiketter: resa gnesta

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln