Åter till 1700-talet...

Idag har jag varit på ett uppstartsmöte inför ett nytt och spännande projekt som kommer kicka igång under våren. På min hemmaplan. I Gnesta! Så skönt att arbeta på hemmaplan som omväxling. Jag far och flyger kors och tvärs så mycket, det känns så fint att boka in uppdrag som bara ligger några minuter bort.

Det handlar om Bellman, 1700-tal, sång, musik och kanske lite dans?

 

Gnesta Revygäng tryckte på pausknappen i höstas och bestämde att 2012 blir det ingen revy. Men nu är de på gång med ett spel om Carl-Michael Bellman - som faktiskt har anknytning till Gnesta. Jo då, han ska tydligen ha hållit till vid Visbohammar under en period och det ska vi såklart spinna vidare på.

För ett tiotal år sedan spelades det årligen Bellmanföreställningar här i Gnesta och det är det manuset som kommer ligga som grund till det nya spelet. Gnestaprofilen Bengt Landin - revypappan nr. 1 - kommer naturligvis ha ett eller flera fingrar med i ruljansen även nu!

 

Kören jag leder kommer att ta del i spelet, vilket känns som en kul utmaning. Bellmans musik är utmanande - kanske inte så mycket melodiskt - men däremot textligt.
Sommaren 2008 var jag med i föreställningen "Mordet på min pappa kungen" som spelades i Hagaparken med teatergruppen Teater i Haga. Handlingen kretsade runt Gutav III:s son Gustav Adolf och jag arrangerade all musik till föreställningen tillsammans med mina kollegor i Irmelin. Iförd fantastiska kostymer spelade vi sedan ett 30-tal föreställningar i stundom bländande solsken, stundom gråmulet regn. En fantastisk tid att tänka tillbaka på.

 

1700-talet och allt som hör därtill tycker jag är otroligt intressant och det känns kul att få blåsa liv i den ådran igen.

Gnesta Revygäng är jag bekant med sedan tidigare då jag arbetade med att sångcoacha deras revyföreställning 2011. En härligt samling människor att jobba tillsammans med - jag kan erkänna att alla mina fördomar om revy plötsligt blåste bort. Puts väck! Det är min övertygelse att de kommuner som har revyer nog är lite rikare än de som inte har det - finns det en revy så finns det något att berätta, människor som brinner för kultur och en gemenskap och skaparanda utan dess like. 

 

Heja Gnesta Revygäng, heja kören Karins Änglar och heja Gnesta kommun! Även denna resa kommer att bli värd att minnas.
 

Irmelin i föreställningen "Mordet på min pappa kungen", Teater i Haga 2008. Foto: César Reis
Irmelin i föreställningen "Mordet på min pappa kungen", Teater i Haga 2008. Foto: César Reis
Delar av ensemblen i "Mordet på min pappa kungen", Teater i Haga 2008. Foto: César Reis
Delar av ensemblen i "Mordet på min pappa kungen", Teater i Haga 2008. Foto: César Reis
Sminkningen och fixandet med håret tog sin lilla tid inför varje föreställning... Foto: Isabel Reboia
Sminkningen och fixandet med håret tog sin lilla tid inför varje föreställning... Foto: Isabel Reboia

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln