Tärande administration och grym inspiration

Allt pappersarbete äter upp mig! Högst på min önskelista just nu står en assistent som kunde fixa allt jag egentligen inte har lust att göra.

Alla resor, projekt och planeringar inför kommande rep tar så hiskeligt mycket tid, tid som jag vill använda till att sjunga, spela, skapa musik...

Dagarna i denna vecka har också varit fylld av möten, jag tror jag har träffat säkert över hundra nya ansikten under några få dagar. Elever, lärare, nya kollegor - nya inspirationskällor att ösa ur.

 

Jag har under veckan startat upp ett musikskapande projekt på Frejaskolan i Gnesta med fyra klasser i årskurs 6. Vi kommer arbeta tillsammans med att integrera musik-och textskapande i deras ordinarie undervisning, bland annat kommer vi jobba med fokus på Asien. Manga, matkultur, tonspråk, historia, high-tec, skyskrapor, jordbävningar - det känns som att det kommer kunna hända en hel del!

 

I onsdags var jag till Strängnäs och Europaskolan och avnjöt en redovisning gällande ett kompositionsprojekt som jag arbetade med under hösten 2011. Där hade ett gäng gymnasieelever i uppgift att skapa musik helt fritt och det var mycket intressant att höra resultatet. Det var country, singer-songwriter stil, afrikanska rytmer, finstämda ballader, brittisk folkmusik och rap - kort och gott en härlig spännvidd.

Gymnasieelever från Europaskolan i Strängnäs redovisar sitt kompositionsprojekt
Gymnasieelever från Europaskolan i Strängnäs redovisar sitt kompositionsprojekt

Tillsammans med mina kollegor i Irmelin fick jag en hel del kontakter inom musikbranschen under vår resa till New York. Varenda en ska följas upp och det är ett spännande arbete att pyssla med. Vi är enade om att åka tillbaka och göra en längre turné och för att förverkliga detta gäller det att ligga i.

En strålande fin recension från New York trillade in, vi tackar och tar emot, så härligt med respons på detta sätt!

 

Recension av Peter Schwingle, New York, January 2012:
"These three ladies are capable of grabbing any note out of thin air and add harmonies that emulate the experience of floating in the clouds and nail the dissonances that keep you on the edge of your seat, then resolve it all back to a euphoric state. With creation of rhythmic harmonic foundations and answer and question style melodies their voices fill the room with comforting and enjoyable sounds."

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln