Irmelin i New York

Nu har Irmelin gjort New York!
Härliga och mycket intensiva dagar fyllda av sång, musik och en massa minglande. Vi har upprättat många nya kontakter med arrangörer och inlett jakten på att hitta en agent som vi kan arbeta med för att göra en längre turné i USA. New York gav oss mersmak och det vore fint att åka tillbaka och få uppleva denna fantastiska metropol, för vi hann inte se speciellt mycket av staden...

Utsikt från mitt hotellrum. Vi bodde på anrika Pennsylvania Hotel beläget mitt emot Madison Square Garden.
Hotel Hilton, New York

Syftet med resan var att marknadsföra Irmelin som grupp på APAP-mässan vars tillhåll var Hilton hotel. APAP är en gigantisk tillställning som lockar arrangörer och angenter från hela världen och det gällde att hela tiden söka kontakt med allt och alla. Lördagen tillbringade vi på mäss-området med att dela ut vår demo och PR-blad och bjuda in till vårt showcase på Scandinavian House under söndagen.

På vag tillbaka till vårt hotell stötte vi på ett populärt kvällsnöje i New York - skridskoåkning! Vi nöjde oss dock med att titta på, kön till is-banan ringlade sig lång.
Entrén till Scandinavian House

På söndagen var det dags för vårt showcase på Scandinavian House. Irmelin hade äran att öppna hela tillställningen och vi bjöd på valda delar ur vårt North Sea Stories-program. Härligt lyssnande publik och fint ljud gjorde att vi fullt ut kunde fokusera på vårt framträdande - vi kände oss helnöjda. Lyssnade sen till de andra svenska grupperna som framträdde, allt från nykomponerad elektronica till tramporgel.

Läs mer om showcaset "Swedish Music" här >>

Skaran soundcheckar på Scandinavian House.

Efter att showcaset på Scandinavian House var färdig bjöd deltagaden svenska organisationer alla medverkande musiker på middag. Klockan var 23.30 då vi satte oss till bords på en fransk resturang och inmundigade en välsmakande middag. Kvällen blev sen men det var fint att avrunda den lyckade showcase-tillställningen och taxiresan tillbaka till hotellet var riktigt häftig - New York by night!

Önskar att vi egentligen hade fått åka i denna limo!

På måndagens morgon träffade vi Eva Stenskar för en intervju, hon arbetar som journalist för Nordic Reach och Nordstjernan. Fantastiskt bra PR för Irmelin då vi hoppas på att åka tillbaka till USA för en turné längre fram.

Innan det var dags att bege sig till flygplatsen och hemfärd tog jag och Maria en promenad till Brooklyn Bridge där vi skådade den otroliga utsikten över Manhattan.

Utsikt från Brooklyn Bridge

Väl hemkommen har vi direkt tagit tag i att gå vidare med alla kontakter vi fick under våra dygn i New York, det gäller att smida medan järnet är varmt...

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Bloggarkiv

Etikettmoln