Nytt projekt igång

Idag har jag varit vid Europaskolan i Strängnäs och startat upp ett kompositionsprojekt med ett gäng gymnasieelever. De ska skapa musik utifrån egna eller andras texter och jag ledsagar dem med inspiration och verktyg. Att skriva musik har jag gjort sedan barnsben och det känns mycket värdefullt att få dela med sig av min kunskap.
När man komponerar fritt, endast utifrån sig själv, finns inga regler, inget rätt eller fel. Det är nog det viktigaste att förmedla. Att få kicka igång kreativiteten hos andra, berätta om hur jag brukar gå tillväga i mitt skapande och sedan låta processen ha sin gång, det är vackert att få följa med på en sådan resa. Ser med spänning fram emot vad som ska hända kommande måndag då nästa besök äger rum. Det kändes som alla kom igång bra med komponerandet.

 

Ett liknande projekt står för dörren på Frejaskolan i Gnesta. Efter nyåret ska jag arbeta tillsammans med fyra klasser i årskurs 6 som ska skapa texter och musik. Min förhoppning är att detta ska kunna bli ett återkommande projekt i Gnesta, att barn och ungdomar ska få utlopp för sin kreativitet och att en del av sångerna ska bli av karaktären att de kan få leva vidare genom åren. Tänk vad fint med en samling sånger, komponerade av barn, som sjungs av barn, som lärare och pedagoger kan föra vidare, som kan fungera som ett kitt i samhället. Jag gillar verkligen den tanken.

 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln